Mathias Malzieun kirja Sydämen mekaniikka on aikuisten satu. Se kertoo rakkaudesta ja sen mahdottomuudesta tai mahdollisuudesta. Päähenkilö saa rintaansa kellon sydämen paikalle, koska sydän on synnytyksessä jäätynyt. Hän ei asu äitinsä kanssa vaan Madeleinen luona, joka auttaa huonoille teille joutuneita naisa synntyksessä. Madeleine varoittaa häntä rakkaudesta, se vaikuttaa kellosydämeen ja hän voi kuolla.

Päähenkilö rakastuu Acacitaan, joka laulaa, mutta törmäilee lavalla sinne tänne, koska ei käytä silmälaseja, jotka hänelle kuuluvat. Acacita katoaa ennen kuin päähenkilö ehtii tutustua häneen. Tulossa on kolmoisdraama, sillä Acacitasta pitää joku muukin. En avaa juonta sen enempää.

Olisi mielenkiintoista dramatisoida kirja nukketeatterille tai teatterille. Hahmot ovat mielenkiintoiset, heidän välisensä jännitteet on kirjoitettu hyvin näkyviin. Tapahtumapaikoille on selkeät kuvailut, esim. kauhujuna. Mathias Malzieu on ranskalainen muusikko ja kirjailija (s.1974). Kirjan pohjalta on tehty DVD.